szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Igen lyukasra tervezte a 2014-es büdzsét a kormány az MSZP szerint. A párt úgy véli, még az idén megszorítások kellenek ahhoz, hogy tartható legyen a költségvetés.

Az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke szerint megszorítások nélkül nem tartható a 2014-es költségvetés. Burány Sándor pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter néhány hete a konvergenciaprogram bemutatásakor arról beszélt, hogy nem kell megszorító csomagokkal számolni a következő években. Az ellenzéki politikus szerint Varga Mihály csak azt felejtette el hozzátenni, hogy az idei évben viszont igen.

Burány Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy "igen lyukasra tervezte a 2014-es büdzsét a kormány", áprilisban az államháztartás egész évre tervezett hiánya csaknem 97 százalékra emelkedett.

Hangsúlyozta, az MSZP véleménye szerint a tervezett 2,9 százalékos idei hiánycél csak megszorításokkal tartható. A befagyasztott uniós források miatt például az útfelújítások több tízmilliárdos költségeit is a magyar költségvetés terhére kénytelen fedezni a kormány - tette hozzá.

A bizottsági elnök kifogásolta az államadósság mértékét, illetve megemlítette azt is, százmilliárdok hiányoznak az egészségügyből, nincs pénz a közmunkások foglalkoztatására, európai uniós fejlesztések önrészére, kulturális programok finanszírozására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Úgy kilőtt a Xiaomi, hogy az Apple csak pisloghat: íme a mobilgyártók friss toplistája

Úgy kilőtt a Xiaomi, hogy az Apple csak pisloghat: íme a mobilgyártók friss toplistája

Határozatban állt ki a színművészetis hallgatók mellett a szombathelyi önkormányzat

Határozatban állt ki a színművészetis hallgatók mellett a szombathelyi önkormányzat

A Samsung is kiveheti a töltőt és a fülest az új Galaxyk dobozából

A Samsung is kiveheti a töltőt és a fülest az új Galaxyk dobozából