szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világ leggazdagabb embere, Bill Gates egy rendkívül érdekes bejegyzést tett közzé a Twitteren, mely igencsak jól mutatja a hatalmas építkezési boomot Kínában.

Hatalmas építkezések zajlanak Kínában, rengeteg autópálya, vasútvonal, repülőtér, iroda és lakás épül. A hatalmas építkezések méretét ugyanakkor mi sem mutatja jobban, mint egy adat, melyet a világg leggazdagabb embere, Bill Gates posztolt a Twitterre (egy blogbebejgyzésben bővebben is beszél erről).

Ez az adot pedig nem más, mint az, hogy Kína az utóbbi 3 évben több cementet használt fel, mint az Egyesült Államok 1901 és 2000 között összesen (6,6 gigatonna vs. 4,5 gigatonna).

A milliárdos azt írja, hogy ez a cement-, illetve betonmennyiség segített Kínának abban, hogy tömegeket húzzon ki a szegénységből, ám a Huffington Post szerint hozzá kell tenni azt is, hogy a hatalmas betontengernek vannak hátulütői is: felfújódott ingatlanpiac, szellemvárosok, üresen kongó ingatlanok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!