szerző:
MTI/Magyar Nemzet
Tetszett a cikk?

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy négyszáz eljárás lefolytatására készítik fel az igazságszolgáltatást.

Minden segítséget megad az Országos Bírósági Hivatal (OBH), hogy a Fővárosi Törvényszék a következő napokban fogadni tudja, kitűzze és elbírálja a bankpereket - erről a Magyar Nemzetnek Handó Tünde, az OBH elnöke beszélt, aki szerint négyszáz eljárás lefolytatására készítik fel az igazságszolgáltatást.

A lap szombati számában megjelent interjúban kifejtette: ez egyebek között azt jelenti, hogy a kerületi bíróságok munkatársai is készen állnak, hogy - a főváros keretei között - részt vegyenek a munkában. 

Handó Tünde arról is beszélt, hogy helyesnek tartaná, ha gyakorló bírót is megválasztanának az alkotmánybírói testületbe. Ezt arra a felvetésre válaszul mondta, hogy az Alkotmánybíróság elnöke korábban úgy nyilatkozott a lapnak az ősszel megüresedő három helyről: szeretné ha az Országgyűlés nőt, munkajogászt és az igazságszolgáltatásban dolgozó bírót is megválasztana a testületbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az én hetem: Lackfi János kést rántott, pedig nem is gondolták volna róla

Az én hetem: Lackfi János kést rántott, pedig nem is gondolták volna róla

Mészárosék nagy dobásra készülnek a biztosítási piacon

Mészárosék nagy dobásra készülnek a biztosítási piacon

Minél tovább maradunk a moratóriumban, annál többet fizetünk később

Minél tovább maradunk a moratóriumban, annál többet fizetünk később