szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az év első hét hónapjában 21 377 gyereknek nyitottak Start-számlát, tavaly ugyanebben az időszakban ez a szám alig volt több, mint ötezer.

Júliusban sem csökkent a Start-számlanyitási kedv a Magyar Államkincstár adatai szerint; az év első hét hónapjában 53 283 gyerek került be a kincstár nyilvántartásába, közülük 21 377-nek nyitottak Start-számlát – olvasható a Világgazdaság keddi számában.

A Start-számlákra az idén már több mint egymilliárd forintot utaltak át. Ez óriási eredmény, hiszen tavaly az első hét hónapban született több mint 50 ezer kisbaba közül alig több mint ötezernek lett Start-számlája.

Azoknak a gyerekeknek a kincstári számlájára, akik számára nem nyitották meg a speciális értékpapírszámlát, valamivel kevesebb mint 3,3 milliárd forint került eddig. Az állam az újszülötteknek 42 500 forint életkezdési támogatást biztosít, ez a kincstári számlán az előző évi átlagos infláció mértékével kamatozik.

A Start-számlán lévő megtakarítást úgynevezett Babakötvénybe lehet befektetni, amelynek kamata ennél három százalékponttal magasabb – írja a gazdasági napilap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!