szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az országgyűlési választások kamujelölti elszámolásait vette célkeresztjébe az Átlátszó. Mivel az Államkincstár nem adta ki kérésre az adatokat, beperelték az állami szervezetet. Meg is van az elsőfokú ítélet.

Mint ismert, a tavaszi országgyűlési választásokon induló jelölteknek az állami költségvetés fejenként egymillió forint támogatást biztosított. Erről el kellett számolniuk a Magyar Államkincstárnál. Az Átlátszó utóbbival perre is ment annak érdekében, hogy valóban nyilvános legyen: a jelöltek mire költötték a kampánytámogatást. Leginkább az lehet majd érdekes, hogy az érdemi eredményt felmutatni nem tudó, korábban ismeretlen, tömegbázis nélküli, kamu(gyanús) pártok és képviselőik miként számoltak el a közpénzzel az állam felé.

Az elsőfokú döntés szerint nem lehet titok...
©

A Fővárosi Törvényszék első fokon, nem jogerősen az elszámolások nagy részének kiadására kötelezte az Államkincstárt. "Ha jogerőre emelkedik az ítélet és megkapjuk az elszámolásokat, azokat települések szerinti bontásban fogjuk közzétenni, hogy bárki egyszerűen rákereshessen az ő választókerületében induló jelöltek elszámolásaira, kiszúrhassa belőlük a törvénysértő pénzfelhasználásokat" – közölte oldalán csütörtökön az Átlátszó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így találjon új munkaerőt három nap alatt

Így találjon új munkaerőt három nap alatt

Komoly szigorításokról értesült az Index

Komoly szigorításokról értesült az Index

Orbán Viktor aláírta a rendeleteket

Orbán Viktor aláírta a rendeleteket