szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A téli közmunkaprogram résztvevőinek 16,11 százaléka, 14 965 ember helyezkedett el az elsődleges munkaerőpiacon szeptember 7-éig - derül ki a belügyminiszter válaszából, amit Szél Bernadett képviselő írásbeli kérdésére adott szerdán.

Pintér Sándornak az Országgyűlés honlapján olvasható válasza szerint a 2013-2014-es téli átmeneti közfoglalkoztatási program keretében 99 571-en vettek részt képzésen, amelyet 92 912 ember fejezett be sikeresen.

Szél Bernadett korábban azt kérdezte, hányan kerültek ki a téli közmunkaprogram képzéseiben résztvevők közül az elsődleges munkaerőpiacra, és mit tervez az idén télen a kormány.

A belügyminiszter válaszából kiderült, folyamatban van a téli közfoglalkoztatáshoz kapcsolódó képzések szervezése. A képzési programok megvalósításához az Újra tanulok projekt biztosít forrást, amelyből december 1-je és jövő március 31-e között mintegy 30 ezer ember képzése valósítható meg.

A munkaügyi központok felmérései szerint a munkaerő-piaci képzési igények elmozdultak az OKJ-s képzési irányok felé. Mindemellett az alapkompetencia-képzésben részt vetteknek lehetőséget kívánnak teremteni, hogy ráépülő szakmai képzésekkel tovább javuljanak elhelyezkedési esélyeik - mutatott rá válaszában a belügyminiszter.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Feltörték a Burger King magyar Instagram-fiókját

Feltörték a Burger King magyar Instagram-fiókját

Virológus: Nagyon kevés megbízható információ van a kínai vakcináról

Virológus: Nagyon kevés megbízható információ van a kínai vakcináról

És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés

És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés