szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Idén Beyoncé lett a legjobban kereső nő a zenei világban. A becslések szerint 115 millió dollárt, vagyis a tavalyi bevétele dupláját kapta a 2014 júniusát megelőző 12 hónapban – írta a Forbes magazin.

A 33 éves énekesnő éves jövedelmének nagy része világkörüli turnéjából származik. A nagysikerű koncertsorozat bevételei röpítették a tavalyi negyedik helyről a magazin által összeállított toplista csúcsára. A rangsorban olyan kolléganőit előzte meg, mint Taylor Swift, aki 64 milliós (16 milliárd forintos) bevételével a másodiknak zárkózott fel mögötte. A harmadik helyre a tavalyi nyolcadik, Pink ugrott előre 52 millió dollárral (13 milliárd forinttal).

"Beyoncé 95 koncertet adott az általunk vizsgált időszakban, ami átlagban városonként 2,4 millió dolláros bevételt jelent" – írta a Forbes a Pollstar kereskedelmi magazin adataira hivatkozva.

Az R&B-sztár tavaly decemberben megjelent albuma ugyancsak hozzájárult tetemes anyagi gyarapodásához.

A Barbadosról származó Rihanna 48 millió dollárral (12 milliárd forinttal) és Katy Perry 40 millió dollárral (tízmilliárd forinttal) került be az első öt legjobban kereső énekesnő közé az éves listán.

A tavalyi rangsort Madonna vezette, de idén az első tíz között már nincs ott. Lady Gaga a 2013-as másodikról egy év alatt a kilencedik helyre esett vissza 33 millió dollárra becsült idei jövedelmével.

A Forbes az adózás előtti éves bevételeket vette figyelembe 2013 júniusától számítva. A sztárok keresetébe a lemezeladásokat, koncertbevételeket, valamint a turnék egyéb kereskedelmi hasznát számolták be.

A magazin a koncertszervezőktől, a sztárok jogi képviselőitől és menedzsereitől kért adatokat, emellett az amerikai lemezipari szövetségtől, a Pollstartól és a Nielsen SoundScan cégtől nyert információkat is felhasználták a lista felállításához.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Fundamenta túlélte, a szegények rosszul jártak: ez történt a lakástakarékok beszántása utáni két évben

A Fundamenta túlélte, a szegények rosszul jártak: ez történt a lakástakarékok beszántása utáni két évben

Fricska az Apple-nek: a Xiaomi úgy tünteti el a műanyag 60%-át, hogy közben megtartja a töltőt

Fricska az Apple-nek: a Xiaomi úgy tünteti el a műanyag 60%-át, hogy közben megtartja a töltőt

Fődíjat kapott Chicagóban Horvát Lili filmje

Fődíjat kapott Chicagóban Horvát Lili filmje