szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A bankrendszer integrációjáé a jövő - mondta a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a Szegedi Tudományegyetemen szerdán tartott előadása kapcsán az MTI-nek.

Balog Ádám A Magyar Nemzeti Bank jövőképe a magyar bankszektorról címmel tartott előadást az egyetemen.

Az alelnök hangsúlyozta: a magyar pénzintézeti piacon az integrációs folyamat azért fontos, hogy kevesebb, de minőségi termékeket biztosító bankok jöjjenek létre.

A szakember elmondta: ezt a folyamatot tervezni nem lehet, inkább az várható, hogy az erősebb szereplők úgy döntenek, hogy a kisebb, gyengébb szereplőket integrálják. Az is lehetséges, hogy több gyengébb szereplő úgy dönt, egyesül és erősebb szereplőként jelenik meg, mások pedig egyszerűen kivonulnak. Erre példa Citibank részleges kivonulása - tette hozzá.

A külföldi bankok magyarországi jövőjéről elmondta: nyilván vannak tőkeerős, jól működő bankok, amelyeknek minden bizonnyal nagy jövője van, de vannak olyanok, amelyek az integrációt vagy kivonulást választó csoportba tartoznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Győr fideszes polgármestere nem mindennapi módon zárta az ‘56-os műsort

Győr fideszes polgármestere nem mindennapi módon zárta az ‘56-os műsort

Történik valami Dél-Koreában, már 13-an haltak meg azok közül, akik influenzaoltást kértek

Történik valami Dél-Koreában, már 13-an haltak meg azok közül, akik influenzaoltást kértek

Eladná az Adidas a Reebokot

Eladná az Adidas a Reebokot