szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Akvizíciós lehetőségeket fontolgat a Vodafone, a potenciális felvásárlási célpontok között lehet a kábelszolgáltató Liberty Global is, mely a magyar UPC anyavállalata.

A vállalatok egyesülésével egy olyan kommunikációs nagyhatalom jönne létre, melynek éves árbevétele meghaladná a 80 milliárd dollárt – írja a Portfolio.hu a Reuters-re hivatkozva. A Liberty Global azért lehet vonzó célpont a Vodafone-nak, mert jól kiépített kábelszolgáltató infrastruktúrája van sok európai országban. A Vodafone célja vezetékes szolgáltató infrastruktúra kiépítése Európában, vagy házon belül, vagy felvásárlások révén.

Távközlési piaci elemzők és iparági szakértők szerint a tranzakció jelentős szinergiákkal járhat. A költségszinergiák a Vodafone korábbi, kábelpiaci akvizícióiból kiindulva 17 milliárd dollárt tehetnek ki, míg a bevételi szinergiák további 8 milliárdot. A felvásárlási tárgyalások azután élénkültek fel a Vodafone-nál, hogy kiderült, a BT Group egyeztetéseket folytatott az EE vagy az O2 esetleges felvásárlásáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A vártnál jóval többen akarják 5G-s mobilra cserélni telefonjukat

A vártnál jóval többen akarják 5G-s mobilra cserélni telefonjukat

Szingapúrba helyezi át főhadiszállását a Brexit-hívő brit üzletember

Szingapúrba helyezi át főhadiszállását a Brexit-hívő brit üzletember

Szájer megerősítette, hogy jelen volt a pénteki bulin

Szájer megerősítette, hogy jelen volt a pénteki bulin