szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tizennégymilliárd forintot hagytak az államnál az elmúlt szűk három évben az adófizetők, mivel az érintettek a kelleténél nagyobb összeget fizettek be közteher címén, és a többletet öt év alatt sem kérték vissza.

Gyakran előfordul, hogy az adófizetők vagy helyettük a munkáltatók az előírtnál nagyobb összeget utalnak át az államkincstárba - nyilatkozta  Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője a Magyar Nemzetnek.

A napilap szerdán arról számolt be, hogy hatósági adatok szerint nagyjából másfél millió ember - az adófizetők egyharmada - utalt át az elmúlt néhány évben a szükségesnél nagyobb összeget az államnak, a szóban forgó adózók 116 milliárd forintos igényt támaszthatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megérkezett a Huawei első autója

Megérkezett a Huawei első autója

Cseh aukciós körkép 2020

Cseh aukciós körkép 2020

Leghosszabb háborúját zárja le az USA, de nincs oka ünnepelni

Leghosszabb háborúját zárja le az USA, de nincs oka ünnepelni