szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hiába a kormány erőfeszítései, megúszhatják a beszántást a talpon maradt magánnyugdíjpénztárak. A négy pénztár közül már kettőnek megvan a túléléshez szükséges 70 százalékos befizetési arány. Az előző évekhez képest nagyobb fizetési hajlandóságot tapasztalnak, így szeptember végéig a még bajban levő pénztárak is bőven megugorhatják a törvényben előírt szintet.

Egyre több magán-nyugdíjpénztári tag fizet be, így megmenekülhetnek a bezárásra ítélt pénztárak – írja az azenpenzem.hu. A tavalyi törvénymódosítás szerint annak a magánnyugdíjpénztárnak be kell zárnia, amelynél a fizető tagok aránya nem éri el a 70 százalékot. Ennek a feltételnek a négy talpon maradt pénzintézet közül (MKB Magánnyugdíjpénztár, Horizont, Budapest Magánnyugdíjpénztár, Szövetség Nyugdíjpénztár) jelenleg csak ketten felelnek meg. A pénztárakhoz érkező befizetéseket a 2015. április 1-jétől szeptember 30-ig terjedő időszakban vizsgálják.

A Horizont Magánnyugdíjpénztár honlapja a küszöb elérésekor, február közepén.
©

A Horizontnál már februárban a tagok 79 százaléka befizette az egész éves tagdíjat, a Budapestnél is megnyugodhatnak, ott ez 77 százalék. A Szövetség még nincs kint a vízből, a befizetők aránya még csak 50 százalék felett van. Az MKB is aggódhat, hiszen februárban 51 százalékon álltak, de bizakodásra adhat okot az, hogy az előző években a fizető tagok aránya mindössze 30 százalék körül volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik

Covid osztályos orvos: Zsákbamacska, hogy melyik beteggel mi történik

Jutalmat kaptak a rendőrök, akik lángoló kórteremből mentettek ki egy beteget

Jutalmat kaptak a rendőrök, akik lángoló kórteremből mentettek ki egy beteget

A Jóbarátok reunion forgatásáról posztolt egy fotót Matthew Perry

A Jóbarátok reunion forgatásáról posztolt egy fotót Matthew Perry