szerző:
Baksa Roland
Tetszett a cikk?

Tiborcz Péter tavaly nyáron egycsapásra főosztályvezető lett az adóhivatalnál, a hvg.hu információi szerint március elején távozott.

Már nem Tiborcz Péter Sándor a NAV informatikai fejlesztési főosztályának vezetője – derül ki a szervezet vezetőinek elérhetőségét tartalmazó excel-tábla frissített változatából. A táblázatot március 20-án módosították, de a hvg.hu információi szerint Tiborcz Péter már március elején elhagyta az adóhivatalt. (Az adóhatóságot megkerestük a távozás okáról és pontos idejéről, amint válaszolnak, cikkünket kiegészítjük.)

Tiborcz Péter annak a Tiborcz Istvánnak a bátyja, aki Orbán Viktor kormányfő veje.

Tiborcz Péter 2014 nyarán került a NAV-hoz, nyomban főosztályvezetővé tették. Tiborcz Péter benne volt egy olyan cégben, amelyik a NAV informatikai elnökhelyettesének korábbi érdekeltségébe tartozott. Mint az Átlátszó.hu kiderítette, Tiborcz Péter 2012 júniusáig igazgatósági tag volt a Professzionál Zrt.-ben, a cég pedig Vágujhelyi Ferenc korábbi érdekeltsége az Átlátszó szerint.

Tiborcz Péter jogász, 2008-ban fejezte be a Pázmány Péter Katolikus Egyetemet. Dolgozott a Fejér Megyei Közgyűlésben 2006–2010 között (környezeti és energiaügyekért felelős alelnök), és a Bicskei Önkormányzat városfejlesztési és környezetvédelmi bizottságának az elnöke is volt. A 2010-es kormányváltás után a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban energetikai tanácsadói pozíciót kapott. A versenyszférában, írta az Átlátszó, Tiborcz 2006–2009-ig jogi munkatársként is dolgozott, előbb a Dr. Elek László ügyvédi irodánál, majd pedig a Swot Magyarország Ingatlanfejlesztő Kft.-nél.

Tiborcz István és Orbán Ráhel esküvője 2013 őszén. Tiborcz Istvánnak testvére Tiborcz Péter.
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
14 másodperccel maradt le az elnöki indulásról Kanye West, de ügyvédje szerint csak késik az iPhone-ok órája

14 másodperccel maradt le az elnöki indulásról Kanye West, de ügyvédje szerint csak késik az iPhone-ok órája

Felfüggesztette párttagságát három gödi DK-s

Felfüggesztette párttagságát három gödi DK-s

Előrébb jár a nők jogainak terén egy indiai cég, mint sok hazai vállalkozás

Előrébb jár a nők jogainak terén egy indiai cég, mint sok hazai vállalkozás