szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A New York-i Nemzetközi Kulináris Központban egy ausztrál olívaolajat választottak a világ legjobbjának, a legtöbb díjat a spanyol malmok hozták el.

A világ legjobb olívaolaja címet 26 országból több mint 67 olaj között idén is (sorozatban immár harmadszor) a Cobram Estate nevű ausztrál cég nyerte el. A vállalat a maga összesített, kilenc díjával az összes többi termelőnél több elismerést vághatott zsebre. „A lényeg annyi, hogy kiváló minőségű, friss olívabogyókat kell termelni, aztán csak össze kell zúzni őket” – árulta el a titkot a Cobram Estate vezérigazgatójaként Rob McGavin. Egy másik ausztrál gyártó, az NSW az Alto Olives nevű terméke révén két Best in Class trófeával gazdagodott.

A bírák összesen 251 díjat ítéltek oda a versenyen. Spanyolország nevezéseinek 54 százaléka nem távozott üres kézzel a megmérettetésről, így országos szinten ők vitték a prímet, és a zsűri ítélete alapján Olaszországgal, az Egyesült Államokkal, Görögországgal, illetve Portugáliával folytatódott a rangsor.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!