szerző:
hvg.hu

Levélben fordult a NAV elnökéhez Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke egy Habony Árpád jövedelméről szóló csütörtöki újságcikk miatt.

Szigetvári Viktor Együtt-elnök levelet írt Vida Ildikónak, a NAV elnökének azt követően, hogy csütörtökön a Figyelő azt írta, Habony Árpád havi egymillió forintos jövedelemre tesz szert a Press & Belt Produkciós Iroda Kft. nevű cégtől, melynek tulajdonosa Halkó Gabriella, Jáksó László korábbi élettársa, aki "a fideszes potentátok bérházában", a Szerb utca 9.-ben lakik, és "akihez Habony szinte hazajár" – írta közleményében a párt.

Szigetvári szerint a cikkben megjelent információk új fejlemények lehetnek a Habony elleni vagyonosodási vizsgálatban, amely korábban szintén a pártelnök bejelentése alapján indult.

©

Az Együtt elnöke most azt szeretné tisztázni, valós-e ez a jövedelem és tényleges munkavégzésből származik-e. Azt várja az adóhatóságtól, hogy minden kétséget kizáróan tisztázza, nem színlelt foglalkoztatásról van-e szó, amelynek az a célja, hogy alibit jelentsen Habony Árpád jövedelem nélküli luxuséletvitelére – fogalmazott az Együtt közleménye.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!