szerző:
hvg.hu

Megy az iszapbirkózás a vasárnapi vásárlás ügyében, a kormány egyelőre nem hajlik az enyhítésre, a láncok meg addig is hol itt, hol ott használják ki az éves nyitvatartási kereteiket. A Lidl az érdi és kisújszállási egységét nyitja ki most vasárnap, két kis Tesco is elérhető lesz, a Spar, a CBA, a Coop és a Reál még több bolttal indul harcba a vasárnapi vásárlókért. Plusz a Manna-hálózat több tagja is elérhető lesz. A mindenár.hu mutatja, hogy most vasárnap hol, milyen boltok lesznek nyitva.

Az előző hetekben a Spar, a Lidl, a CBA, a Reál és a Coop rendszeresen nevezett jelölteket a vasárnapi vásárlókért folyó versenybe, most pedig további két, a Shell által működtetett Tesco is felkerült a listára a benzinkutas megoldásnak köszönhetően. (Az alábbi felsorolás kizárólag a június 7-én nyitva lévő boltokra vonatkozik.)

Alapesetben a 209 magyarországi Tesco-egység többsége zárva tart vasárnaponként, de két kivétel van a benzinkutas megoldás eredményeként. A Shell ugyanis nyitva tartja a Haller utcai és a budaörsi Tesco mellett lévő töltőállomásán lévő kis Tescókat (hivatalos nevükön Tesco Expresszeket) – írja a mindenár.hu. Ezeket az egységeket ugyanis nem a boltlánc, hanem a Shell működteti, a fő beszállító pedig a Tesco.

Az új Mol-bolt is versenyben van

Néhány hete a Mol is beszállt a vasárnapi harcba: a vállalati kútjain kialakított Fresh Corner-egységek mindennapos élelmiszereket is kínálnak. Az első üzlet a dél-budai Prielle Kornélia utcában található, amely most vasárnap is elérhető. (A többi Fresh Cornert a következő két hónapban adja át a társaság, ha pedig sikeresek lesznek a boltok, akkor bővülni fog a hálózat.)

A két Shell-kúton lévő boltban a Tescókban megszokott árakon kaphatóak a termékek. A szóban forgó Tesco Expresszek március végén nyíltak, és vasárnap is elérhetőek a töltőállomások szokásos nyitva tartása szerint. Ezeken az üzleteken kívül nincs nyitva más Tesco-áruház vasárnap. Az összes Tesco-egység az adventi vasárnapokon kívül március 29-én volt nyitva, ez volt az ötödik szabadon választható vasárnap, ezért az adventi időszakig a Tesco minden magyarországi üzlete zárva tart vasárnaponként.

Az elmúlt hetekben a Lidl 163 egységéből néhány nyitva tartott vasárnap. A boltlánc folytatja a kivételezést: csakúgy, mint a múlt héten, most vasárnap is két Lidl-üzlet lesz nyitva: most vasárnap az érdi és kisújszállási üzletben lehet majd vásárolni. Mivel a két üzlet nem tartozik a kivételes napi nyitvatartási idővel működő Lidl-üzletek közé, a szóban forgó boltok várhatóan reggel 7-től este 9-ig lesznek nyitva.

A Spar is több egysége is kivétel lesz a boltzár alól június 7-én. Az ünnepnapok kivételével az év minden vasárnapján, így most is nyitva lesz 6 Spar egység: köztük a Liszt Ferenc reptéren lévő bolt, 3 budapesti, valamint a nyírbátori és a dunaújvárosi üzlet, illetve az OMV-kutakon lévő Spar Expresszekben is lehet majd vásárolni.

A CBA honlapján elérhető boltkereső szerint több tucat üzlet lesz nyitva most vasárnap, közülük néhányról pontos információt is ad a cég. Országszerte sok olyan CBA-bolt lehet, amely ugyan nem szerepel a listán, mégis nyitva lesz most vasárnap. A Reál-hálózat is több üzletét várhatóan nyitva tartja. Bár a Coop-hálózatnak is több boltja nyitva lesz, ezek pontos listáját a cég honlapján elérhető keresővel nem lehet összeállítani, mert a nyitvatartási idő nagyon sok bolt esetében nem szerepel az információk között. A társaság azt tanácsolja, hogy a vásárlók érdeklődjenek az adott boltban a nyitvatartási időről.

A boltzár életbe lépése előtt a budapesti éjjel-nappali egységeket működtető Manna- és Roni-hálózat több boltja is nyitva van vasárnap – ez most vasárnap is így lesz. A Mannák közül például a Vámház körúton, a Baross utcában, a Podmaniczky utcában, a Teréz körúton található egységben lehet majd vásárolni.

További részleteket és a nyitva tartó boltok listáját itt találja.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Ukrajna nem törli el a nyelvtörvényt

Ukrajna nem törli el a nyelvtörvényt

Betiltottak három Huawei-mobilt Tajvanon

Betiltottak három Huawei-mobilt Tajvanon

Velence drámája: amikor minden rossz összejön

Velence drámája: amikor minden rossz összejön

Rejtély, hogy mi történik az oxigénnel a Marson

Rejtély, hogy mi történik az oxigénnel a Marson

Esküvőt is lehet tartani az új Puskás stadionban

Esküvőt is lehet tartani az új Puskás stadionban

Matolcsy és Varga párharcában dőlhet el, merre fordul a gazdaság

Matolcsy és Varga párharcában dőlhet el, merre fordul a gazdaság