szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A "magyar wikileaks-hez", vagyis a MagyarLeaks-hez került kormányzati lobbi-dokumentumokból lépésről-lépésre kirakható, hogy a vasárnapi boltzárnak mihez van köze. Igen, ön is sejtette - de most már tudhatja is!

A MagyarLeaks által kapott 11 oldalas dokumentum 2014 szeptemberi dátumozású, és a vasárnapi nyitvatartással kapcsolatban nemrég a Heti Válaszban megjelent Baldauf-interjút is, de Semjén Zsolt lobbi-tagadó megnyilatkozását is meglehetősen érdekes megvilágításba helyezi. Illetve: azt pedig megerősíti, amit korábban megírtuk: hogy a CBA, a Coop és a Reál is lobbizott a vasárnapi boltzár érdekében.

Azért nem mehet ön vasárnap az auchanba, mert....
©

Az ügyben a korány által végigvitt törvénymódosítások lépésről lépésre megtalálhatók a lobbianyagban. Leginkább azonban "ordít" az Átlátszón oldalról-oldalra publikál lobbianyagból, hogy a vasárnapi zárvatartásnak egyáltalán nem voltak munkavállalói oldali érvei - ahogyan ezt a kormány állítja (hogy a családokról szóló kdnp-s részt külön ki se emelkjük). Ezzel szemben csak arról szólt, hogy a nemzetközi tulajdonú üzletláncokkal szembeni minden egyes tétellel a magyar tulajdonú kereskedelmi vállalkozásokat, illetve termelőket hozták helyzetbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán: Legfeljebb az idősotthonokban képzelhető el lazítás

Orbán: Legfeljebb az idősotthonokban képzelhető el lazítás

SZFE: Alkalmatlan az Ódry Színpad pótlására az Uránia szakemberek szerint

SZFE: Alkalmatlan az Ódry Színpad pótlására az Uránia szakemberek szerint

David Attenborough a civilizáció szétesésére figyelmeztet

David Attenborough a civilizáció szétesésére figyelmeztet