szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy ausztrál vendéglő hétéves kor alatt nem enged be senkit, mert a gyerekek zajosak. Kutyával viszont vacsorázhat bárki.

Liam Flynn, egy ausztráliai kisváros, Yungaburra egyik éttermének tulajdonosa nemrég komoly anyázós vitába keveredett egy vendégével, amikor megkérte, hogy a síró kétéves gyerekét vigye ki, és ott nyugtassa meg, mielőtt folytatja a vacsorát.

Aznap este Flynn elhatározta, hogy kitilt a vendéglőjéből minden 7 év alatti gyereket, és döntését rögtön ki is posztolta a Facebookon. A közösségi oldalon óriási vita alakult ki, de ahogy a Business Insider beszámolója is megjegyzi, a jelek szerint a vendégek jelentős része üdvözölte a lépést, mert sokan nem szeretik a zajongó kisgyerekek társaságát étkezés közben.

Az étterméből a gyerekeket kitiltó Liam Flynn Facebook profilképe.
©

Flynn étterme 14 éve tart nyitva, de akkora forgalmat még sosem ért el, mint az incidens utáni hétvégén. „Jó üzleti döntés volt, megy bolt, a bevételek rekordot döntenek, a vendégek sokat költenek, finom borokat isznak” – mondta a tulajdonos a lapnak.

Flynn elismerte, hogy a visszajelzések mennyiségén alaposan meglepődött, de örül, hogy végre nyilvános párbeszéd zajlik arról, hogyan kellene a gyerekeknek viselkednie egy étteremben. „Természetesen érzékeny pontra tapint, és megosztó ez az ügy. Egyes szülők erős diszkriminációnak érezték a döntést, de a fogadtatás inkább pozitív” – mondja Flynn.

Kutyákat ma is be lehet vinni az étterembe, a tulajdonos erre is számos pozitív visszajelzést kapott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kisebb havazás jön a hétvégén

Kisebb havazás jön a hétvégén

Új alapokon a német-szovjet viszony: lőnek és segélyeznek – 1990. november 28.

Új alapokon a német-szovjet viszony: lőnek és segélyeznek – 1990. november 28.

Maradonának volt egy kamionja azért, hogy ne tudják megállítani az újságírók

Maradonának volt egy kamionja azért, hogy ne tudják megállítani az újságírók