szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Mol nem kívánta kommentálni az MTI-nek azt az értesülést, hogy érdekelt lenne a magyarországi Agip-kúthálózat felvásárlásában, azt azonban megjegyezte, hogy kiskereskedelmi stratégiájuk egyértelmű és világos: terjeszkedni a régióban, fejleszteni a kúthálózatot és emelni a szolgáltatások színvonalát.

Az olasz ENI eladja a harmadik legnagyobb hazai benzinkúthálózatnak számító Agipot – írta a Népszabadság, amely szerint az érdeklődők között van a Mol, a Lukoil márkájú kutat üzemeltető Normbenz, valamint a lengyel PKN Orlen tulajdonában lévő cseh Unipetrol.

A pénteken megjelent cikk beszámolt arról is, hogy tavaly összesen 125 Agip-kút került a Mol birtokába, ezzel együtt az olaszoktól a céghez került 41 szlovák és 42 román kút is.

A Mol az MTI megkeresésére annyit közölt, nem kommentál sajtóértesüléseket, kiskereskedelmi stratégiájuk azonban egyértelmű és világos: terjeszkedni a régióban, fejleszteni meglévő kúthálózatukat es emelni szolgáltatásaik színvonalát.

E stratégiába illeszkedik az elmúlt két évben végrehajtott akvizíciósorozat, melynek eredményeként immár közel 2000 töltőállomással rendelkezik a Mol-csoport Közép-Európában, valamint a nyár elején elindított Fresh Corner koncepció is. Eddig Magyarországon 10, a régióban pedig közel 30 kutat alakított át e koncepció szerint a Mol-csoport.

A vállalat tavaly írt alá szerződést az olasz ENI összesen 208 kutat tartalmazó cseh, szlovák és román hálózatának megvásárlásáról. Horváth Ferenc, a társaság ügyvezető igazgatója pedig májusban azt mondta, reméli, hogy még az év vége előtt be tudnak jelenteni egy újabb akvizíciót a kiskereskedelmi üzletágban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!