szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2014-ben a korábbinál ismét több, 2,2 milliárd forint TAO-pénz vándorolt a felcsúti focialapítvány kasszájába. Ezzel 2010 óta több mint 9 milliárd forintot szerzett az alapítvány.

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány 2014-ben 2,25 milliárd forintot kapott társasági adókedzemény, ez pedig közel 700 millióval több, mint 2013-ban – írja az Mfor.hu. Ezzel ismét a felcsúti alapítvány lett a legtámogatottabb sportalapítvány, de a támogatottság ellenére tavaly a 2013-as 5,6 milliárdnál is kisebb nyereséget tudtak csak elérni, 4,3 milliárd forintot.

A felcsúti alapítvány így 2010 óta összesen már 9,047 milliárdot zsebelt be a TAO-pénzekből. Hozzájuk képest a második legtöbbet kapó Újpesti Torna Egylet is ennek csak töredékének örülhetett, 1,8 milliárd forintnak. A dobogó harmadik fokára pedig a tavaly 96 millió forint támogatásban részesülő Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre, közel 1,4 milliárd forintos TAO-pénzzel.

A kiemelkedő támogatottságú felcsúti alapítvány mellett 2014-ben a Szeged 2011 Sportszolgáltató és Labdarúgó Kft. esetében 1,11 milliárd forint támogatást hagyott jóvá az MLSZ, melyből azonban csak 29 millió erejéig adtak ki támogatási igazolást. Harmadik helyre 785,3 millió forinttal a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC került, amely az elmúlt években összesen 1,6 milliárdnyi támogatást kapott.

Mészáros Lőrinc a felcsúti stadionban
©

A budaörsi BSC 1924 Futball Kft. 2014-ben 729 millió forintot kapott úgy, hogy 2013-ban például egy fillért sem kaptak sportfeljesztésre a TAO-ból.

A top 10 TAO-támogatott között ismét feltűnt Tiszakécske sportegyesülete is, amely 357,6 millió forintot kapott a vállalkozóktól. Tiszakécske jelentős támogatottsága azért is érdekes, mert helyi kötődésű az "új Közgépként" aposztrofált Duna Aszfalt, mely egyre több és egyre jelentősebb közbeszerzéseket szerez meg magának.

2011. július elseje óta társasági adókedvezmény vehető igénybe, ha a vállalkozások támogatják a látványsportágakat (labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, vízilabda és jégkorong). A támogatás céljai törvényben meghatározottak, ezért a befolyó pénzt többek között utánpótlás-nevelésre, a képzéssel összefüggő feladatokra, infrastruktúra fejlesztésére, beruházásokra, felújításokra lehet fordítani. Az igénylő sportszervezetnek erről egy sportfejlesztési programot kell készítenie, aminek megfelelőségéről majd a Nemzeti Sport Intézet (NSI) dönt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jelentés mondja ki, hogy új metrókocsikat küldött Magyarországra a Metrowagonmash

Jelentés mondja ki, hogy új metrókocsikat küldött Magyarországra a Metrowagonmash

Nyolcvan intenzív terápiás ágy van szabadon egész Romániában

Nyolcvan intenzív terápiás ágy van szabadon egész Romániában

Ez a mókus csúnyán berúgott

Ez a mókus csúnyán berúgott