szerző:
hvg.hu/MTI

Megemelheti, de kockázatot jelentően nem befolyásolja az év végi költségvetési hiánycélt, hogy késve érkeznek meg az Európia Uniótól lehívott források - írja az Állami Számvevőszékre hivatkozva az MTI.

A gazdasági stabilitásról szóló törvény értelmében félévente ellenőriznie kell a Költségvetési Tanácsnak, hogy miként alakul a költségvetés végrehajtása és a közpénzek felhasználása. Az ÁSZ készítette elemzés szerint a tervezett hiányt az uniós források késése megemelheti, de nem emeli a 3 százalékos hiány fölé, ami ismét túlzottdeficit-eljárást eredményezne az országgal szemben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!