szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A NIF Zrt. 948 milliárd, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pedig 95 milliárd forintnyi vagyont nem adott át vagyonkezelésbe, pedig erre törvény kötelezi a cégeket – közölte az ÁSZ kedden.

Szabálytalanságokat tárt fel az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a NIF Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. működésében.

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. 948 milliárd, a Magyar Közút Nonprofit (MKN) Zrt. pedig 95 milliárd forintnyi vagyont nem adott át vagyonkezelésbe – a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül – a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnak (KKK) 2010 és 2013 között, holott erre törvény kötelezi a cégeket – mondta Makkai Mária, az ÁSZ felügyeleti vezetője kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Miután a közúti beruházások a fejlesztést végrehajtó cégek könyveiben maradtak, azok után értékcsökkenést nem számoltak el, így az érintett gyorsforgalmi és egyéb utak fenntartását egyéb forrásból kellett elvégezni – válaszolta Warvasovszky Tihamér, az ÁSZ alelnöke.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!