szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Állítólag azért, mert a Miniszterelnökséget vezető miniszter kritizálta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal működését.

Vida a távozása előtt berágott Lázárra – írja a Figyelő Online. A lap Vida Ildikó távozásáról azt írja, hogy a NAV volt elnökének még július 20-ra is volt megbeszélt munkaebédje a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) egyik államtitkárával, amikor bejelentette, hogy a lemondási ideje lejártával távozik az adóhivataltól. Vida állítólag nagyon kiakadt Lázár Jánosra, akit pedig a kormányon belül szövetségesének tekintett. Lázár ugyanis idén tavasszal többször is keményen kritizálta a NAV működését.

Vida Ildikó
©

A Figyelő szerint még az sem kizárt, hogy az adóügyi államtitkár, Tállai András mellett helyettes államtitkárként dolgozik majd tovább a NAV szakmai vezetője. Az ezen a héten derült ki, hogy az adóügyek új ura Tállai András, az NGM parlamenti államtitkára lesz, és az adóhivatal vezetése a minisztériumba kerül. Vida Ildikó pedig máris állást kapott Simicska Lajos cégbirodalmában. A volt NAV-elnökről korábban is köztudott volt, hogy Simicska Lajos régi munkatársa, adóhivatali pozíciója előtt is a Simicska-birodalomban dolgozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre több gazdag vásárol útlevelet, hogy kijátssza a koronavírust

Egyre több gazdag vásárol útlevelet, hogy kijátssza a koronavírust

Lukasenko médiumai szerint Lukasenko győzött a fehéroroszországi elnökválasztáson

Lukasenko médiumai szerint Lukasenko győzött a fehéroroszországi elnökválasztáson

Előválasztást és közös miniszterelnök-jelöltet szeretne a Jobbik

Előválasztást és közös miniszterelnök-jelöltet szeretne a Jobbik