szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Terror Háza főigazgatója szerint tartósan alacsony a kontinens termékenységi rátája, nyugati része pedig kiszolgáltatja magát annak a migrációs nyomásnak, amely ellenőrizetlenül zúdít rá más vallású, integrálhatatlan tömegeket.

Európa kollektív öngyilkosságra készül - mondta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója pénteken a Budapesti Demográfiai Fórumon. Azzal indokolta állításán, hogy tartósan alacsony a kontinens termékenységi rátája, nyugati része pedig kiszolgáltatja magát annak a migrációs nyomásnak, amely ellenőrizetlenül zúdít rá más vallású, integrálhatatlan tömegeket.

A történész a fórum második napján, a Népesedés és migráció című panel felszólalójaként azt mondta, nagy baj, hogy Európának nincsenek határai, és fel sem ismeri, hogy szüksége lenne rá. Hozzátette, Európa jelenleg sem mentálisan, sem fizikailag nem képes arra, hogy megállítsa a modern kori népvándorlást.

Úgy fogalmazott, Európa képtelenné vált arra, hogy kiálljon a saját érdekeiért, és beletörődött abba a sugalmazásba, hogy saját keresztény kultúrája értéktelen, csak az idegen szép, csak a más értékes.

Fellépők a demográfiai fórumon
©

Mint arról cikkünkben részletesen beszámoltunk, a rendezvényt Orbán Viktor nyitotta meg csütörtökön. Beszédében totálisan szembeállította a bevándorlást és a családpolitikát.

A fórumon szakemberek és közéleti személyiségek azért gyűltek össze, hogy a család, gyerekvállalás témáját járják körül. A konferencia első napján felszólalt a kormányból többek közt Balog Zoltán. Beszédet mondott Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke is, aki szerint már megvan a gyümölcse a kormány családpolitikájának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közeleg az újabb dohányáremelés

Közeleg az újabb dohányáremelés

Kóbor János: „A bank rabolta ki az Omegát”

Kóbor János: „A bank rabolta ki az Omegát”

Washington Post: Orbánék távozása felrázhatja az európai politikát

Washington Post: Orbánék távozása felrázhatja az európai politikát