szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

890 millió forint plusz áfáért kelt el a balatonkenesei MÁV-üdülő, ami igaziból már a jegybankelnök felesége által irányított Akarattyához tartozik. A tervek szerint oktatási és konferenciaközpontot működtetnek majd ott az MNB alapítványai.

A Magyar Nemzeti Bank hat alapítványa (a PADA, a PADS, a PADOC, a PAGEO, a PADMA és a PADI Alapítvány) a MÁV Vagyonkezelő Zrt. pályázatán az eredeti, 890 millió forint+áfa hirdetési áron megvásárolta a balatonkenesei MÁV-üdülőt – szúrta ki az alapítványok honlapján az Átlátszó.

A több mint hathektáros, jelentős vízparti területtel rendelkező ingatlan a szomszédos Balatonakarattyához tartozik, aminek a polgármestere a 2014-ben függetlenként, fideszes támogatással választást nyert Matolcsy Gyöngyi, a jegybankelnök felesége.

Az Átlátszó felidézi, hogy Balatonakarattya 2012-ben döntött Balatonkeneséről történő leválásról, a döntés tavaly óta hatályos. Az egyébként szintén fideszes vezetésű Kenese kezdetektől vitatta a területi megosztást, mondván aránytalanul sok nagy adófizető került "Matolcsyfalvára".

A jegybanki alapítványok által most megvásárolt vízparti ingatlanon a jelenlegi bérlő kft. magánszállásokat működtet, és fesztiváloknak ad helyet, a tervek szerint 2016 nyarától pedig oktatási és konferenciaközpontot működtetnek ott a Pallas Athénék, s a létesítményben működik majd az úgynevezett Magyar Vezetéstudományi Iskola is.

A MÁV már tavaly próbált túladni két balatonkenesei üdülőjén és hajóállomásán, legutoljára idén tavasszal hirdették meg az ingatlanokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hillary Clinton könyvet ír

Hillary Clinton könyvet ír

Könnyen lehet, hogy jó szándék vezérelte, mégis rosszul gyűjtötte eddig szelektíven a műanyagot

Könnyen lehet, hogy jó szándék vezérelte, mégis rosszul gyűjtötte eddig szelektíven a műanyagot

Elindult magától a Tesla, egy másik autós azt hitte, elszabadult, így megpróbálta megállítani

Elindult magától a Tesla, egy másik autós azt hitte, elszabadult, így megpróbálta megállítani