szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokmilliárdot adott a kormány Szombathelynek, majd Orbán azt is elmondta a városban, hogy a világnak végre bebizonyítottuk, nagy futballnemzet vagyunk.

Szombathelyre is ellátogatott Orbán Viktor a Modern Városok program keretében, ahol elosztogatott jó sok milliárdot. Orbán azzal kezdte, hogy agresszív tárgyalófél volt Puskás Tivadar polgármester, amúgy pedig Szombathely gazdaságilag és politikailag is stabil.

A megállapodás a kormány és Szombathely között a következő:

  • 1,5 milliárdból multifunkciónlis közszolgáltatási telephelyet építenek (Hogy ez mit takar, azt Orbán sem tudta, de a polgármester szerint fontos). 
  • Több milliárdos projekt keretében árvízvédelmi rendszer építenek ki.
  • A Gothard-kastély rekonstrukciója
  • Sok milliárdot adnak a Szent Márton-tervre
  • A 86-os utat egészen Kőszegig építik, négysávos lesz majd

Újságírói kérdésre szóba került az is, hogy a magyar válogatott kijutott a 2016-os foci-Eb-re. Orbán szerint a kormány nem csak a hősöket látja, hanem sokszázezer sportolni alkalmas fiatalt, akik alig várják, hogy értelmesen tölthessék el a szabadidejüket.

A nézőknek és nem a futbalistáknak építjük a stadiont

 - mondta, hozzátéve, hogy messze nem a futballról van szó, hanem az igazságérzetről. Hogy Magyarorszg egy nagy futballnemzet volt, aztán kisodródott, lenézett helyzetbe került, senkik voltunk. Most a kormányfő szerint bebizonyítottuk, "mi is vagyunk valakik".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lövöldözés volt Nigériában, húsz ember is meghalhatott

Lövöldözés volt Nigériában, húsz ember is meghalhatott

Megszavazta a parlament Áder bírói múlt nélküli jelöltjét a Kúria elnökének

Megszavazta a parlament Áder bírói múlt nélküli jelöltjét a Kúria elnökének

Undort keltő konyhát talált a Nébih egy pesti kínai étteremben

Undort keltő konyhát talált a Nébih egy pesti kínai étteremben