szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Az LMP politikusa francia módra fejezte ki tiltakozását az állami földeladások ellen Kaposváron, egy platós kocsiról borított trágyát a helyi kormányhivatal elé.

Hétfőn délelőtt kezdték meg Kaposáron a környező állami földek árverését, ez elleni tiltakozásul az LMP-s Sallai Róbert Benedek egy billenőplatós járműről két-három köbméternyi tárgyát borított le az úttestre és a járdára. A rendőrség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a politikus ellen közlekedésrendészeti, köztisztasági, valamint jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt eljárást indítottak – a politikust védheti mentelmi joga. Miután a rendőrök igazoltatták a politikust, közölték vele, hogy szabálysértéseket követett el, amiért feljelentést tesznek ellene. Felszólították, hogy a leszórt trágyát takarítsa fel, szállítsa el, de ezt az országgyűlési képviselő megtagadta.

Nos, itt vagyok én is - ez a saját képbeszámolóm. Jöttünk, leborítottuk, s most irány vissza a fővárosba, Utálom ezt...

Posted by Sallai Róbert Benedek on Monday, November 23, 2015

Sallai szerint ez a trágya azt szimbolizálja, hogy "valami bűzlik" a földárverésekkel kapcsolatban. A trágya leborításával pedig annak a véleményének adott hangot, hogy rossz az az irány, amelyet a kormány képvisel. "A Fidesz becsapja az embereket, szétvernek mindent, odaadják a haveroknak, és ez az egész bűzlik, mint a trágya" – fogalmazott a képviselő. Sallai azért nem mondott le mentelmi jogáról, mert hétfőn épp korrupcióellenes vitanap van a parlamentben, amelyen szeretne részt venni és felszólalni, és ezt csak így teheti meg, de később le fog mondani mentelmi jogáról – mint azt korábban is megtette már.

Franciaországban jellemző a gazdák tiltakozása során, hogy trágyát hordanak a kormányépületek elé, vélhetően ebből merített ihletet a politikus – a lenti esetben a protekcionizmus hiánya és az állami túlszabályozottság ellen tiltakoztak tavaly a francia gazdák.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pécsi önkormányzat: Egyszerű trükkel több tízmillió közpénzt nyúltak le a POSZT szervezői

Pécsi önkormányzat: Egyszerű trükkel több tízmillió közpénzt nyúltak le a POSZT szervezői

1100 magyar katona volt koronavírusos

1100 magyar katona volt koronavírusos

Nyolc éves kora óta gamer, most elmondja, mik a kedvenc mobilos játékai

Nyolc éves kora óta gamer, most elmondja, mik a kedvenc mobilos játékai