szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Egy Szekszárd méretű város lakossága költözött külföldre két év alatt, akik hivatalosan is Németországban, illetve Nagy-Britanniában vállalnak munkát.

A német és a brit statisztikai hivatal 2014. év végi adatai szerint Németországban körülbelül 80 ezer, az Egyesült Királyságban megközelítőleg 55 ezer magyar dolgozik – írja a Magyar Nemzet. Németországban két év alatt a kereső tevékenységet végző regisztrált magyarok száma csaknem 70 százalékkal nőtt. A német adatok szerint 2014-ben az országban tartózkodó 115 ezer magyarból 80 ezer folytatott regisztrált kereső tevékenységet, 2012-ben még csak 65 ezerre tették a magyarok számát, közülük 47 ezren dolgoztak.

A brit Nemzeti Statisztikai Hivatal tájékoztatása szerint 2014-ben az országban 55 ezren voltak a 16 évesnél idősebb, magyar származású, kereső tevékenységet folytatók. 2012-ben 35 ezer bejelentett munkahellyel rendelkező magyar volt a briteknél. Fontos kiemelni, hogy az adatok nem tartalmazzák azokat, akik nem bejelentett munkahellyel rendelkeznek, így a lap becslései szerint legalább 350 ezer, legfeljebb 500 ezer magyar dolgozhat összesen külföldön.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!