szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A legkorszerűbb orvosi technológiával felszerelt, mintegy 35 millió forint értékű gyermekmentő gépkocsit adományozott a dán Lego-csoport az Országos Mentőszolgálat nyíregyházi állomásának csütörtökön.

A Mercedes típusú mentőautót minden olyan orvosi eszközzel felszereltette az adományozó, amellyel a legsúlyosabb eseteket is biztonsággal el tudják látni – közölte Pápai György, a mentőszolgálat észak-alföldi regionális szervezetének igazgató-főorvosa a sürgősségi esetkocsi átvételekor.

Az esetkocsit az átadást követően rögtön munkába állítják a nyíregyházi mentőállomáson, ahol a mentőautó személyzetét is kiképzik a csúcstechnológiájú eszközök használatára.

Székelyföldi Zoltán, a nyíregyházi Lego-gyár üzemi tanácsának elnöke szerint a Lego-csoport helyi közösségi szerepvállalás programja keretében gyermekintézményeket és kórházakat támogat dolgozói ötletei alapján. A támogatásokat finanszírozó Lego Alapítvány az idén 30 projektre 66 millió forintot adományozott, építettek például játszótereket, vásároltak számítástechnikai eszközöket iskoláknak, valamint táboroztattak halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!