szerző:
hvg.hu

Hajdúböszörményben megnyílt Magyarország legnagyobb Reál üzlete, a beruházás értéke 900 millió forint. A beruházáshoz az OTP Bank a Növekedési Hitelprogram keretében nyújtott finanszírozást, az üzletben 40 új munkahely jön létre. Az 1200 négyzetméteres üzletközpont 20 ezer különböző áruval, a régió legnagyobb napicikk-választékával, látványpékséggel és melegkonyhával várja vásárlóit.

  • 900 millió forint összértékű helyben hasznosuló beruházás,
  • 1200 négyzetméteres nettó kiskereskedelmi terület,
  • 40 új munkahely,
  • 20 000 árucikk, helyi és régiós kínálat.

Ezek a fő számai a Reál-hálózat legújabb és legnagyobb egységének. Az Alaszka Kft., a Reál Hungária Kft. egyik alapítója, érdekeltségein keresztül országosan 29 Reál üzlet tulajdonosa közel egy évig tartó zöldmezős beruházás eredményeként ma nyitotta meg az ország legnagyobb, kategóriateremtő Reál üzletközpontját Hajdúböszörményben.

A 900 millió forint összértékű beruházáshoz az OTP Bank a Növekedési Hitel Programból nyújtott finanszírozást. Az építkezés során közel 300 embernek biztosított munkát a kivitelező, míg a ma megnyitott Reál-üzletben 40 új munkahely jön létre.

A Hajdúböszörmény szívében található Méliusz Üzletközpont, melynek helyén eredetileg polgári lakások, majd bútor- és horgászbolt állt, a város emblematikus épülete. Ezért az újjáépítéssel az épület homlokzatát eredeti formájában állították helyre Péter Zoltán helyi építesz tervei alapján. A bevásárlóközpontot különleges formájú üvegkupola, az egyedi belsőépítészeti megoldások, mennyezeti és látványelemek, egy teljesen speciális polcrendszer és az exkluzív borsarok teszi egyedülállóvá a hazai Reál-üzletek között. A Méliusz Üzletházban az 1200 négyzetméteres Reál üzlet mellett négy, egyenként 100 négyzetméteres üzlethelyiséget is kialakítottak, amelyekben tisztító és egyéb kényelmi szolgáltatások kapnak majd helyet.

A ma megnyitott Reál-üzlet mintegy 20 ezer árucikkből – friss és tartós élelmiszerekből, italárukból, hazai beszállítóktól származó baromfi- és tőkehúsáruból, hobbi- és háztartási termékekből – álló kínálatán kívül saját melegkonyhás bisztróval is várja a város és a környező települések lakóit. A friss pékáruról a helyben kialakított pékség gondoskodik, illetve grillezett készételek is kaphatók. A friss zöldség- és gyümölcsválasztékot kínáló üzletben egy salátabár is helyet kapott.

A Reál-üzletláncot 15 éve alapították meg magyar tulajdonosai, köztük a debreceni székhelyű Alaszka Kft. Az elmúlt években a vállalkozáscsoport országosan sikeresen működtet több mint 2000 élelmiszerüzletet Reál Élelmiszer és ReálPONT néven, melyekben naponta több mint 1 millió vásárló fordul meg. Az üzletek saját, illetve több száz magyar család franchise rendszerbe vonásával működnek, és több mint 10 ezer munkavállalónak biztosítanak munkát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hiába a tb-támogatás, egyre többet költünk gyógyszerekre

Hiába a tb-támogatás, egyre többet költünk gyógyszerekre

Merkel és Macron, a két gyengélkedő vezető menti meg Európát?

Merkel és Macron, a két gyengélkedő vezető menti meg Európát?

Újabb génszerkesztett babák születhetnek

Újabb génszerkesztett babák születhetnek

Szabadon engedték a nemi erőszakkal vádolt Chris Brownt

Szabadon engedték a nemi erőszakkal vádolt Chris Brownt

Kilenc megyére adtak ki figyelmeztetést a hó miatt

Kilenc megyére adtak ki figyelmeztetést a hó miatt

Bekeményítenének a németek, hogy a Huawei kénytelen legyen kivonulni

Bekeményítenének a németek, hogy a Huawei kénytelen legyen kivonulni