szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy novemberi keltezésű klikes belső levélből kiderül: az oktatási intézmények fenntartója októbertől áprilisig kikapcsolási moratóriumot kért az áram- és gázszolgáltatóktól az iskolákra.

Nyolc gáz- és hat áramszolgáltatót keresett meg a Klik azzal, hogy késedelmes fizetés esetén ne kapcsolja ki a villanyt és a gázt az iskolákban – adta hírül az atv.hu a birtokába jutott dokumentumra hivatkozva.

Az intézményfenntartó a tavaly október 15-től kezdődő és április 15-ig tartó időszakra kérte a kikapcsolási moratóriumot.

A kérést elfogadta a TIGÁZ, a Nordest Energy, a Hungaro Energy Földgáz, a GDF SUEZ és a Fővárosi Gázművek, az áramszolgáltatók közül pedig az EDF DÉMÁSZ és az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt.

Kesztyűben dolgozó diák egy monori iskolában, 2011-ben
©

Mindez abból a november eleji keltezésű levélből derül ki, amelyben a Klik a megyeközponti és főváros tankerületi igazgatókat tájékoztatta az intézkedésről.

A levél szerint a MET, az E-On és a Magyar Telekom abban az időpontban még nem döntött, hogy teljesíti-e a Klik kérését, ugyanígy az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. és az Elmű-Émász.

Klik: Fizetünk!

A KLIK  közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyben azt állítják: a moratórium megkérésével a zökkenőmentes működést kívánják biztosítani az intézményekben tanuló gyermekek érdekében. Mint írják, A Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak összesen 2023 db gáz- és 2701 db villamos szolgáltatási fogyasztási helyre vonatkozóan van érvényes moratóriuma, ami - a földgáz és villamosenergia-törvény értelmében - kizárólag kikapcsolás alóli mentességet biztosít.

"A moratórium nem vonja maga után azt, hogy a Szolgáltató nem követelhetné a KLIK-től a szolgáltatás ellenértékét"- jelzik, majd hozzáteszik: a KLIK pénzügyi lehetőségeihez mérten az összes fogyasztási hely tekintetében fizeti és fizetni fogja a szolgáltatás ellenértékét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Melyik vírusirtó véd most a legjobban? Ingyen is le lehet tölteni?

Melyik vírusirtó véd most a legjobban? Ingyen is le lehet tölteni?

411 millió forintért vesz cipőket a MÁV

411 millió forintért vesz cipőket a MÁV

Medve hozhatta a frászt egy horgászra Egerszalóknál

Medve hozhatta a frászt egy horgászra Egerszalóknál