szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elismerő hangvételű véleménycikket közölt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) helyi tőkepiacot támogató intézkedéseiről az egyik pozsonyi gazdasági-közéleti napilap. A cikk írója szerint Orbán nem egy szokványos politikus, de jó problémamegoldó.

“Orbán Viktor tudja, hogyan kell megoldani a problémákat” – írja a Hospodárské Noviny (HN) című pozsonyi gazdasági-közéleti napilap, ugyanakkor kiemelik, Orbán határozottan nem tartozik a sztenderd európai politikusok sorába, adta hírül az MTI.

Európában és főként Szlovákiában egy jó projekt megvalósításához sok megtakarított pénzre vagy nagy szerencsére van szükség, és míg ez a helyzet Szlovákiában csak nagyon lassan változik, Magyarországon a változás igencsak felgyorsulhat – írja a szlovák lap elemzője.

A "A magyarok tudják, hogyan kell megoldani a problémákat" című cikk szerint erre a magyar kormány olyan "nem szokványos lépései" után kerülhet sor, mint amilyen az, volt, hogy a központi bank tavaly döntött a budapesti tőzsde többségének megvásárlásáról, néhány napja pedig új befektetők bevonását célzó tervet hirdetett meg.

"Nem a véletlen játéka, hogy a BUX az elmúlt évben hihetetlen 60 százalékkal emelkedett" – jegyzi meg a cikíró, aki úgy látja, amennyiben a magyar kormány a tőzsde feltőkésítését célzó tervei sikerrel járnak, abból nem csak a befektetők és a cégek profitálnak majd, de egy a fenntartható fejlődést elősegítő környezet is létrejön.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!