szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint az ázsiai országban egyre nagyobb az érdeklődés a magyar bor, téliszalámi és méz iránt.

A miniszter pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, Japánban komoly érdeklődés mutatkozott a magyar agrártermékek iránt. Fazekas szerint az ázsiai országban folytatott tárgyalásai azt mutatják, a magyar agrártermékeknek lehet találni piacot a kiesők pótlására. "A magyar élelmiszer a legnehezebb piaci körülmények között is megállja a helyét" – fogalmazott a miniszter, aki hozzátette, a tárgyalások során fontos cél volt, hogy az orosz embargó miatt kieső magyar mezőgazdasági termékeknek új piacot találjanak Japánban.

 A magyar agrárexport jelenleg évi 120 millió eurót tesz ki, két év alatt 60 százalékos növekedést ért el Japánban. A magyar kivitel főként sertéshús, baromfi, méz, liba- és kacsamáj, kolbász és téliszalámi, bor, édesipari termékekből tevődik össze. Mint elmondta, már dolgoznak azon, hogy a friss magyar zöldég-gyümölcs is eljuthasson a távol-keleti országba.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!