szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Swarowski csoporthoz tartozó Cadenzza divatékszerekkel foglalkozik és most Budapesten terjeszkedik.

A Swarovski csoporthoz tartozó Cadenzza prémium divatékszereket gyártó és forgalmazó vállalat április elsején nyitja első magyarországi üzletét Budapesten, amelyhez százmillió forintot meghaladó beruházást hajtott végre – közölte a vállalat az MTI-vel.

Horváth Bence, a Cadenzza Közép- és Kelet-Európáért felelős kereskedelmi vezetője a tájékoztatás szerint elmondta: a nyugat-európai terjeszkedés mellett komoly potenciált látnak a kelet-európai régióban is, ahol Budapest után még idén 5 üzletet terveznek nyitni. A cég 2020-ra piacvezető szerepet szeretne betölteni a multibrand – több márkát kínáló – divatékszerek piacán. A Swarovski cégcsoport 2012-ben hozta létre a prémium divatékszer szegmens egyik első multibrand szereplőjét, a Cadenzzát.

A cég közleménye szerint a globális divatékszerpiac éves szinten 5 százalékot meghaladóan nő, jelenleg 26 milliárd eurót tesz ki. A teljes, több szegmensből álló, a hagyományos ékszereket is tartalmazó piac idei világszintű forgalmát 150-180 milliárd euróra becsülik, itt az éves növekedési mutató 7 százalék 2011-2016 között, ebből a divat- és ezüst ékszerek volumene várhatóan 35-42 milliárd euró lesz. Ezen belül 21-28 millió eurót realizál majd a 20-1200 euróba kerülő ékszerek piaca, amiből a Cadenzza 1 százalékos részesedésre számít - írják.

A Cadenzza az Egyesült Királyságban, Kínában, Németországban és Ausztriában van jelen, valamint partnerüzletekkel rendelkezik a világ több pontján. Európában a magyarországi üzlettel együtt 41 helyen van jelen.

A mintegy 30 ezer munkavállalót foglalkoztató osztrák Swarovski csoport 2014-es árbevétele 3,05 milliárd euró volt a vállalat tájékoztatása szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bűnösnek mondták ki Derek Chauvint George Floyd halála ügyében

Bűnösnek mondták ki Derek Chauvint George Floyd halála ügyében

Levegővétel az intenzív osztályon: kinek jusson?

Levegővétel az intenzív osztályon: kinek jusson?

Alaszka már ingyen oltást kínál a turistáknak

Alaszka már ingyen oltást kínál a turistáknak