szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint egy éve húzódott az ügy a bankadó és hasonló intézkedések miatt.

A magyar kormány május végén, júliusban írja alá a szerződést az Erste Bank Hungary Zrt. 15 százalékának megvásárlásáról, a legfontosabb kérdéseket már tisztázták – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A miniszter az árról a szerződés aláírásáig nem nyilatkozik, de azt mondta, "a magyar kormány jól képviselte az adófizetők érdekeit, az Erste Bank pedig a részvényesekét, így mindkét fél számára elfogadható kompromisszumot sikerült kötni".

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatótanácsa szerdán hagyta jóvá, hogy az EBRD 15 százalékos részesedést vásároljon az Erste Bank Hungary Zrt.-ben.

A tranzakciót az EBRD még az idei második negyedévben szeretné aláírni.

©

Az EBRD elnöke, Sir Suma Chakrabarti tavaly februárban írt alá Budapesten több elemből álló memorandumot Orbán Viktor miniszterelnökkel és Andreas Treichllel, az osztrák Erste Group Bank AG vezérigazgatójával. 

Ez a memorandum tartalmazta azt a tervet is a magyarországi bankadó csökkentése mellett, hogy a magyar állam és az EBRD 15-15 százalékos tulajdonrészt szerez az Erste Bank Hungary Zrt.-ben. Az eddigi huzavona hátterében a magyar kormány bankellenes lépései állhattak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Koronavírus miatt került kórházba a pécsi polgármesteri hivatal egy dolgozója

Gulyás Gergely: Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk

Gulyás Gergely: Én örülök annak, hogy ilyen sokan tüntetnek értünk

És akkor hitelmoratórium lett a több vírusteszt helyett

És akkor hitelmoratórium lett a több vírusteszt helyett