szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Magyar Villamos Művek arculatot vált, és csupa kormányközeli cég segédkezik benne. Eltapsolnak 300 millió forintot.

300 millió forint közpénzt kampányol el a Fidesz-közeli médiában az a Magyar Villamos Művek Zrt. – írja a 444.hu. A pénzköltés apropója, hogy megújul a Magyar Villamos Művek Zrt.

A párt holdudvara már januárban kapott egy jó nagy adagot az az MVM Paksi Atomerőmű népszerűsítésére kiírt kampány során, akkor 380 millió forintot tapsoltak el, és minden 3 állami forintból 1 Habony Árpád zsebébe vándorolt. Most a portál szerint alig találni néhány milliót, ami nem az elnöki tanácsadó környezetében landol.

A 444.hu kikérte az arculatváltásra vonatkozó szerződéseket.

Az arculatváltásról két hét alatt készült el a koncepció, erre a megbízást Kuna Tibor és a Trinity Communications kapta. Kuna Szijjártó Péter külügyminiszter és Seszták Miklós fejlesztési miniszter nagy barátja a portál szerint.

Az MVM készíttetett egy kutatást is, hogy mennyire jön be a fogyasztóknak az új arculat. A kutatást végző Kutatópont Győri Tibor volt jogi ügyekért felelős miniszterelnökségi államtitkár érdekeltsége, de az MVM-nél a kutatás eredményét sem várták meg a kampánnyal.

A kampányhoz csak az Andy Vajna érdekeltségébe, illetve Habony Árpád befolyása alá került TV2 csoporttól rendeltek szpotokat.

A nyomtatott sajtóban 23,5 millió forint megy Habony Árpád és Győri Tibor közös kiadójának, a Modern Media Groupnak. Ez a cég adja ki a Lokál ingyenes újságot.

Ezen kívül 10 millióért hirdetnek a Centrál Médiacsoport termékeiben és 7,5 millió forint megy a Pannon Lapok Társaságának kiadójához is.

A Nemzeti Sportot és a Népszabadságot kiadó Mediaworks vidéki lapjaiban 6,4 millióért mennek majd hirdetések.

Az online sajtóban két hét alatt 61 millió forintot tapsolnak el kizárólag Fidesz-közeli honlapoknak. Szintén a Modern Media Group által kiadott lokal.hu és a 888.hu összesen mintegy 15 millió forintot kap.

Emellett 23 milliót kap a ripost.hu, 5 milliót a faktor.hu és 13,8 milliót az Origo-csoport. Utóbbi nemrég került Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás érdekeltségébe (bár ő legújabban már tagadja, hogy a New Wave csoport az ő érdekeltsége), illetve a piacon úgy hírlik, hogy mindhárom portálra van ráhatása Habony Árpádnak.

Jut pár millió a kampányból Huth Gergely cégének is, a pestisracok.hu illetve a 061.hu kiadójának.

A közterületi  hirdetésekre a TV2 új beszállítója, a Habonnyal közeli kapcsolatot ápoló Rákosi Tamás cége, az ODEX Outdoor Expert Kft. kap 35 milliót.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kisvárosnyi ember vonul keresztül Mexikón, hogy belépjen az USA-ba

Kisvárosnyi ember vonul keresztül Mexikón, hogy belépjen az USA-ba

Bréking: visszatér a 80-as évek három kutyasztárja, Bucó, Szetti, Tacsi

Bréking: visszatér a 80-as évek három kutyasztárja, Bucó, Szetti, Tacsi

Filozófiaprofesszor a New York Times-ban: Orbán Viktor fasiszta

Filozófiaprofesszor a New York Times-ban: Orbán Viktor fasiszta

Ez lesz a magyar pingpong vb logója

Ez lesz a magyar pingpong vb logója

Súlyos videó: a megáradt spanyol folyó mindent visz, amit ér

Súlyos videó: a megáradt spanyol folyó mindent visz, amit ér

Gyakran félek megszólalni, mert kínos lenne, ha épp akkor akadna be a lemez

Gyakran félek megszólalni, mert kínos lenne, ha épp akkor akadna be a lemez