szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Érdeklődik a magyar mangalicahús iránt egy brazíliai húsipari nagyvállalkozó – írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM).

A brazil-magyar gazdasági kapcsolatok erősítéséről tárgyal Brazíliában Szabó László, a KKM parlamenti államtitkára.

Azt mondta, hogy bár Brazília most válságban van, gazdaságában rendkívül nagy a potenciál, a magyar kormány bízik abban, hogy több területen is erősödik az együttműködés, bővül a magyar export, illetve több brazil befektetés érkezik Magyarországra.

A magyar delegáció találkozott egy húsipari nagyvállalkozóval, akinek cége jelenleg mintegy tízezer brazil étteremnek szállít húst. A cég a kínálatába szeretné betenni a magyar mangalicát is.

Szabó László arról is beszélt, hogy a Sao Pauló-i repülőtéren jelenleg a kültéri biztonsági rendszer pilotprojektjén dolgozik egy magyar vállalkozás. A céggel tárgyalásban van a brazil Embraer repülőgépgyártó is.

Az Embraer-nek ajánlottak csaknem harminc magyar céget is, amelyek repülőgép-alkatrészeket, illetve -technológiát gyártanak. A brazil repülőgépgyártó helyszínt keres Kelet-Közép-Európában, a magyar delegáció ismét kiajánlotta Debrecent, hogy ott hozzák létre javítóbázisukat – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!