szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

„Válaszlépést” fontolgat a Marquard Média Magyarország, Andy Vajna ugyanis a már foglalt Joy néven akar új tévécsatornát indítani.

A Joy női magazin nevével „ütközik” Andy Vajna terve, hogy az egyik új csatornáját Joy Tv-nek keresztelje. A Joy márkanév a német Bauer kiadó tulajdona, a magazin magyar gazdája pedig a Marquard Média, a svájci Jürg Marquard médiamágnás itteni cége. Ezek most a válaszlépésekről egyeztetnek – írja a HVG e heti száma.
Közben Vajna nyomul: sorra próbál tévécsatorna-neveket bejegyeztetni, és átalakítja a TV2-t megszerző cégét is. Mint a hvg.hu megírta, a Magyar Broadcasting Co. Kft.-t részvénytársasággá alakítja Andy Vajna tulajdonos-vezérigazgató. A közeljövőben beadja Vajna a cégbíróságra az átalakítási kérelmet, ezért a jegyzett tőkét 5 millió forintra emelik. A zrt 1,7 milliárdos tőketartalékkal indul, kötelezettségei 13,5 milliárd forintra rúgnak majd az induláskor.
A kft 2015 végén került az AV Investments Vajna-céghez, majd eximbankos kölcsön segítségével megszerezte a TV2 Csoport Kft.-t. A részvénytársasággá alakulás arra utalhat, hogy Vajna átalakítja a cég tulajdonosi szerkezetét, és esetleg tőkéstársat von be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!