szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sportpályát tessék! Eladó sportlétesítmények között válogattunk, ha valakinek a nagy fociőrület közepette kedve támad használaton kívüli futballpályát venni, itt körül is nézhet. De vigyázat, még az egyszerű sportpályákat sem szántóföldáron adják, nem beszélve az összetettebb "komplexumokról"!

Függetlenül attól, hogy a magyar válogatott az Európa-bajnokságon meddig jut el, a csapat szereplése várakozáson fölüli. Lázba hozta az egész országot, a meccsek után egy időre megbénult a főváros is, mindenhol ünnepeltek a szurkolók.

A válogatott sikere lökést adhat a hazai környezetben a focinak – és egyik-másik hozzá kapcsolódó iparágnak is, melyek közül volt, amely már a jó foci nélkül is prosperált. Összegyűjtöttünk párat az ingatlan.com oldalán elérhető eladásra kínált pályák közül, köztük vannak híres ingatlanok is. Persze a sportpálya-vásárláshoz mélyen a zsebbe kell nyúlni, és gyors megtérülésre sem kell feltétlenül gondolni.

A kínálatban az ismertségét tekintve is az egyik nagyágyú kétségtelenül az akasztói Stadler-pálya, amelyért jelenleg 220 millió forintot kérnek. A stadion 1995-ben épült, azt követően, hogy Stadler József vállalkozó kezében lévő focicsapat feljutott az NB I.-be. A pálya, a hozzá tartozó klubházzal és egyéb létesítményekkel együtt már régóta eladósorban van, 2011-ben Stadler József a felújításán gondolkodott, de ebből nem lett semmi. A stadiont 2014-ben dobták piacra, már akkor is a mostani 220 millió forintos áron, amiről akkor a hvg.hu is beszámolt.

Stadlert többször elítélték: először 2001-ben áfacsalásért, majd 2011-ben különböző csalási kísérletekért kapott négy és fél év börtönt. Idő előtt szabadult ugyan, de egy engedély nélküli kocsmanyitás, eltitkolt bevételek és egy fedezet nélküli jelzáloghitel miatt újra börtönbe került. Idén márciusban szabadult, állítólag súlyos beteg.

©

Az akasztói pályánál jóval drágábban hirdetnek egy fonyódi pályát. A 40 ezer négyzetméteres ingatlan az M7-estől 1 kilométerre található, a Balaton-parttól pedig 250 méterre fekszik. Az ingatlanon több építmény van, például irodaház, öltözők, teniszpályák, lovasstadion is. Az eladó 3,2 millió eurót kér érte áfa nélkül. Ez pedig durván 1 milliárd forintos kiadást jelent a vevőnek. Tekintettel a Balaton-parti vendéglátásban kialakult munkaerőhiányra, a balatoni kocsmák áresésére, az esetleges vevőnek komoly kihívást jelenthet az ingatlan hasznosítása.

©

Aki fedett helyen akar sportolásra alkalmas ingatlant, annak sem kell aggódnia. Győrben 299 millióért vásárolhat magának egy 3,5 hektáros területen lévő telepet, amely magában foglal egy több mint félezer négyzetméteres tornacsarnokot, fedett lelátót, öltözőket, edzőpályákat. A 299 millió forintos ár relatíve kevésnek tűnhet, hisz ebbe egy olcsóbb budai villa sem feltétlenül fér bele.

©

Budapesten is van eladó sporttelep, amely a sportkedvelők körében ismert. Eladó ugyanis a X. kerületi Kőér utcai sporttelep, ahol egykor spartacusos sportolók nevelkedtek. Ez egy komplett sportközpont: focipálya, 15 teniszpálya, nézőtér, öltözők, irodák, edző, birkózótermek, büfé stb. Az egészért pedig 990 millió kell adnia a vevőnek.

©

A sportkomplexum építését tervező vevőjelöltek a Győr-Moson-Sopron megyében található Abdát is célkeresztbe vehetik: ott egy több mint 46 ezer négyzetméteres lovarda területén lehet építkezni. Az előbbiekhez képest ez jóval olcsóbb, mindössze 69 millióért lehet belevágni.

©

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője lapunknak azt mondta: a szóban forgó ingatlanok helyzete speciális, mert értéküket elsősorban a vevők üzleti tervei határozzák meg. “Az Eb-döntő után egy hónapon belül megkezdődik a nyári olimpia. A futballválogatott teljesítménye és egy sikeres riói szereplés egyaránt lökést adhat a sportpályák iránti érdeklődésnek. A létesítmények növekvő kihasználtsága pedig az üzleti célú hasznosítást is megkönnyítheti” – tette hozzá a szakember.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!