szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az észak-magyarországi régióra vonatkozó keret rekordidő alatt ürült ki. A félmilliárd forintos támogatásból 59 millió forint jutott a térségre. A hét elején a dél-alföldiek még két órán át pályázhattak.

A múlt hetinél is sebesebben, egy óra alatt bezárult a lehetőség az államilag támogatott hűtőgépcserére az Észak-Magyarországon élő nyugdíjasok és nagycsaládosok számára kedden – adta hírül a Nol.

Az érintettek reggel 8 és 9 óra között pályázhattak – a lap szerint soha ilyen rövid idő nem állt a lakosság rendelkezésére állami pályázaton. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye, amely a pályázat lezárásáról szólt, tíz perccel zárás előtt több mint 3500 iktatott igényről számolt be.

A teljes hűtőgépcsere-pályázatra félmilliárd forint jutott, a térségre ebből 59 millió forint esett.

Július elején az Észak-Alföldön még öt órába telt, mire a pályázók kimerítették a keretet.

A hét elején a dél-alföldi régióban élő nyugdíjasok és nagycsaládosok két órán át pályázhattak, míg ki nem ürült a keret.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!