szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jogorvoslati kérelmekkel sorozta meg a Közbeszerzési Döntőbizottságot a Közgép, alighogy visszaengedték a közbeszerzési piacra. A versenytársak szerint Simicska Lajos cége visszatér a régi stratégiához, azaz annyi közbeszerzésen indul el, amennyin csak tud, és visszautasíthatatlanul olcsó ajánlatokat igyekszik tenni. Ha ez nem jön be, megtámadja a tenderek eredményét.

Ahogy visszaengedte a bíróság a Közgép Zrt.-t a közbeszerzési piacra, Simicska Lajosék megsorozták a Közbeszerzési Döntőbizottságot jogorvoslati kérelmekkel – írta a keddi Világgazdaság. A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég összesen négy útépítő tendert támadott meg, versenytársai szerint ezzel a Közgép visszatért eredeti stratégiájához, vagyis

annyi állami pályázaton indul el, amennyin csak tud, áraival alávág a riválisoknak, de mivel ezzel sem ér célt, blokkolja az eredményhirdetéseket a tenderek megtámadásával.

A Közgép Zrt. a következő ügyekben kért jogorvoslatot: az 55-ös főút Mórahalom és megyehatár közötti szakaszának burkolatmegerősítése; a 47-es főút Hódmezővásárhelyt elkerülő szakaszára kiírt tender; a 62-es főút Szabadegyháza-ipartelep elkerülő szakaszára írt eljárás; valamint a 21-es főút egyik szakaszára kiírt pályázat.

A múlt héten a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jogorvoslatért fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, bár eddig nem sikerült rábizonyítani Simicskáékra a kartellgyanút az M4-es sztráda építésének ügyében, csak 2,5 millió forintos bírság kiszabására elegendő szabálytalanságra leltek. Az M4-es projektből egyébként a Közgép a Tisza-híd megépítését nyerte el, az építkezést a tavaly februári G-nap után azonnal leállították. Simicska akkor megígérte, hogy minden jogi lehetőséggel élni fog a cég védelmében.

A kormányoldalnak beletört a bicskája a Közgépbe a győr-gönyűi kikötőépítésnél sejtetett hamis adatszolgáltatással is – a Közgép méltánytalan kizárása miatt az Európai Bizottság az 1,4 milliárd forintos EU-támogatás visszafizetését szorgalmazta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt

A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt

Az IKEA üzeni, hogy nem engednek be egyszerre mindenkit

Az IKEA üzeni, hogy nem engednek be egyszerre mindenkit

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él

Manfred Weber: Orbán ellenségképek gyártásából él