szerző:
hvg.hu

Tavaly több mint duplaannyit költött vezetői személyi juttatásokra a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), mint 2014-ben – írta a Magyar Nemzet.

Míg tavalyelőtt 590 millió adófizetői forint ment a Klik vezetőire, ez 2015-ben már több mint 1,3 milliárdot tett ki – számolta ki a Magyar Nemzet. A lap szerint hiába csökkent az intézménynél dolgozó kormányzati tisztviselők száma 450 fővel a tavalyi évre, mégis közel kétmilliárd forinttal többet költött rájuk a Klik.

Az intézmény gazdálkodásának átláthatóságát nem segíti, hogy a Klik által megadott adatokból nem derül ki, ez a bértömeg hány vezető beosztású emberre vonatkozik – tették hozzá.

Mint ismeretes, tavaly még Hanesz József volt a Klik elnöke, akit idén februárban leváltottak, helyére pedig Pölöskei Gáborné érkezett. Az óriásszervezet saját adatai szerint bár tavalyelőtt hozzávetőleg 2350 főnyi tisztviselőre költöttek 6,8 milliárd forintot, ez a szám 2015-re már közel 8,5 milliárdra ugrott.

Arra a kérdésre, hogy mi indokolta azt, hogy bár 2015-re csökkent a kormányzati tisztviselők száma, mégis közel kétmilliárd forinttal többet költöttek rájuk, a Kliknél a lapnak annyit válaszoltak: a béreket minden foglalkoztatott esetében a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően állapították meg.

Arra már nem tértek ki, hogy az idei évben átlagosan mennyi pénzt fordítanak havonta a kormányzati tisztviselőkre és a közalkalmazottakra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Volner ráeresztené a Betyársereget a tüntetőkre

Volner ráeresztené a Betyársereget a tüntetőkre

A Doktor díja

A Doktor díja

Lyukasztott kijelzős mobilt villantott a Honor – képek

Lyukasztott kijelzős mobilt villantott a Honor – képek

Gyertyafény helyett már mobilok világítják meg az arcunkat télen

Gyertyafény helyett már mobilok világítják meg az arcunkat télen

Élettársa ölhetett meg egy nőt Városföldön

Élettársa ölhetett meg egy nőt Városföldön

Mégiscsak lehet igény gendertémákra, ha már a Bors is ezzel foglalkozik

Mégiscsak lehet igény gendertémákra, ha már a Bors is ezzel foglalkozik