szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy 11 éves kislány azért maradt ki az iskolából Chicagóban, hogy áruba bocsássa a testét. Családja ugyanis képtelen volt gondoskodni róla. Los Angelesben a középiskolás lányok az interneten keresik középkorú vagy idősebb férfiak ismeretségét. Az ok a nyomor. Ez derül ki az Urban Institute washingtoni kutatóintézet legújabb felméréséből.

Tíz szegény körzetet vizsgáltak két fókuszcsoportban (lányok és fiúk) az Egyesült Államokban. Három nagyváros 13-18 éves ifjúságát vették górcső alá: Chicago, Los Angeles és Washington. Mezőgazdaságból élő körzeteket is vizsgáltak Észak Karolinában és Oregon államban. A kép lesújtó – idézte a kutatócsoport egyik veteránját a brit Guardian.

Eddig is tudtuk, hogy tinédzserek árusítják magukat, mert így akarnak pénzhez jutni, de azt hittük, hogy ők a társadalomból kiesett hajléktalanok vagy friss bevándorlók. Ehelyett kiderült, hogy szegény amerikai családokban teljesen rendszeres az, hogy a tinédzserek a szexből szereznek pénzt maguknak vagy az egész családnak. A fiúk a szexen kívül a kábítószer-kereskedelemben aktívak vagy a bolti lopásokra szakosodnak. A kutatásban 193 tinédzser vett részt. Mindannyian megőrizhették névtelenségüket.

Mi lesz ezekből a tinédzserekből, ha felnőnek? Bill Clinton húsz éve jóléti reformot vezetett be. Ezek után sokan azt hitték Amerikában, hogy a szegénység problémája megoldódott a világ egyik leggazdagabb államában. Tévedtek. Most az új amerikai kormányzatot sürgetik a kutatók, hogy tegyen valamit a legszegényebb rétegekért. Hillary Clinton vagy Donald Trump programjában ők nemigen szerepelnek, hiszen a szegények csak ritkán szavaznak, és politikai befolyásuk elenyésző.

Az egyik észak-karolinai fiú arról mesélt, hogy könnyebb rejtve maradni, ha a lányok ételért, vacsoráért szexelnek partnereikkel. Ha pénzért tennék, rájuk sütnék, hogy prostituáltak. A kutatásból az is kiderül, hogy ezek a fiatalok nemigen fogadnak el kívülállóktól segítséget. Mert szégyellik, hogy éhesek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
20 százalékkal gyorsabban merül az új iPhone, ha 5G-s hálózaton netezünk vele

20 százalékkal gyorsabban merül az új iPhone, ha 5G-s hálózaton netezünk vele

Elmondták a tudósok, hogyan kellene kinéznie egy gyerek napirendjének

Elmondták a tudósok, hogyan kellene kinéznie egy gyerek napirendjének

Emlékérmét bocsátott ki az MNB az Állami Számvevőszék tiszteletére

Emlékérmét bocsátott ki az MNB az Állami Számvevőszék tiszteletére