szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összesen ötvenmillió forintot kapnak az adatszolgáltatásban jeleskedő önkormányzatok – közölte szerdán a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pályázatot hirdetett a jó adatszolgáltató önkormányzatok támogatására, ezzel folytatják a 2015-ben bevezetett támogatási rendszert – olvasható a tárca közleményében.

Az 50 millió forint keretösszegű pályázaton azok a települési önkormányzatok vehettek rész, amelyek megfelelő minőségben és határidőre teljesítették a 2015. év végi és 2016. év eleji államháztartási adatszolgáltatásokat.

Összesen 152 önkormányzat élet a lehetőséggel és töltötte ki a pályázathoz kapcsolódó, rövid szakmai tesztet. A tesztet kitöltők közül 71 önkormányzat kap a teljesítménytől függően 240 ezer forinttól 1,6 millió forintig terjedő támogatást.

Az önkormányzatok a jutalmat az államháztartási adatszolgáltatások teljesítésében közreműködő munkatársaik elismerésére fordíthatják és idén december 31-éig használhatják fel.

A támogatott önkormányzatok listája itt érhető el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyhuzamban 3,5 órán át képes repülni az új holland drón – videó

Egyhuzamban 3,5 órán át képes repülni az új holland drón – videó

Öt éven belül 10 000 műholdat lőne fel Kína

Öt éven belül 10 000 műholdat lőne fel Kína

Doku360: Szívesen részt vettem volna a lincselésben, de nem tudtam volna ütni

Doku360: Szívesen részt vettem volna a lincselésben, de nem tudtam volna ütni