szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az új tulajdonosnak nem áll szándékában a hatvanéves Népszabadság újraindítása – mondta Hargitai Miklós, a lap szakszervezeti titkára, miután tárgyalt a Mediaworks kiadó elnök-vezérigazgatójával, Liszkay Gáborral.

Semmilyen jel nem utal arra, hogy folytatódik a Népszabadság kiadása, inkább ennek az ellenkezőjére utalnak a jelek – közölte Hargitai Miklós szakszervezeti titkár szerdán a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

"Gyakorlatilag az összes előfizetőt kifizették már, előtte értesítette őket maga a kiadó, hogy a Népszabadság megszűnt. Semmilyen előkészület nem folyik a lap újraindítására" – tette hozzá.

Hargitai szerdán egyik kolléganőjével, az üzemi tanács elnökével együtt tárgyalt a Mediaworksnél, de a kiadó csak félhivatalosnak minősítette a megbeszélést, mert megkérdőjelezték a kolléganő jelenlétét és jogosultságait. Liszkay mellett a Mediaworks HR-vezetője is részt vett a találkozón.

„Úgy látjuk, hogy a csoportos leépítést a jelenlegi vezetés ugyanúgy próbálja elkerülni, mint az előző. Nyilvánvaló, hogy nekik is kényelmetlen ez a helyzet, mert ott van hetven-egynéhány ember, akiknek munkát nem tudnak, viszont fizetést kénytelenek adni” – közölte Hargitai.

Szerinte a jelenlegi vezetés valahogy szabadulna ettől a helyzettől, de úgy, hogy a csoportos létszámleépítésnek a feltételeit ne kelljen betartani.

Arról is beszélt, hogy a dolgozóktól való megválásnak mintegy 200-300 millió forint lenne a költsége, de amíg ez nem következik be, a cégnek fizetnie kell a felfüggesztett dolgozókat.

Az Opimus csoport egyszemélyes tulajdonában lévő Opimus Press Zrt. október végén szerezte meg a Mediaworks Hungaryt. Iparági hírek szerint az Opimus csoport Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most érdemes frissíteni a Google Chrome-ot, könnyebb lett a jelszavak kezelése

Most érdemes frissíteni a Google Chrome-ot, könnyebb lett a jelszavak kezelése

Kásler Miklós összerakná Hunyadi Mátyás csontjait

Kásler Miklós összerakná Hunyadi Mátyás csontjait

Tavaszi meleggel és viharos széllel folytatódik a hét

Tavaszi meleggel és viharos széllel folytatódik a hét