szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megremegett a Bloomberg milliárdosindexe, amikor kiderült: nem Hillary Clinton, hanem Donald Trump költözik be a Fehér Házba. Egy hete még 57 milliárd dollárral emelkedett a mutató arra a hírre, hogy Hillary Clintonnak jó esélye van a győzelemre. A szupergazdagok most 41 milliárd dollárt buktak.

A legrosszabbul a mexikóiak jártak. Donald Trump ugyanis a latin bevándorlás elleni harcot hirdette választási kampánya során. A mexikói peso értéke történelmi mélypontra süllyedt. A megválasztott elnök a kampány során fogadkozott: felmondja az észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezményt, mely az USA piacát összekapcsolja Kanadával és Mexikóval. A tőzsdei reakciók is azt jelezték: sokan tartanak attól a világon, hogy Trump szembemegy a globalizációval. Aztán a tőzsdék megnyugodtak. Kevesen hiszik ugyanis, hogy Trump komolyan veszi választási ígéreteit

Carlos Slim mindenesetre 5,1 milliárd dollárt veszített Trump miatt. A világ ötödik leggazdagabb embere vezeti azt a listát, mely Trump sikerének első áldozatait tartalmazza. Összességében a dollármilliárdosok indexe 0,9 százalékkal csökkent, de még így is meghaladja a szupergazdagok vagyona a 4400 milliárd dollárt! Persze maga Donald Trump sem áll tőlük túlságosan messze. Bár a dacos kívülálló szerepét játssza, de kiismerhetetlen vállalkozói pályafutása során mindig a Wall Street pénzére számított.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy főre jutó GDP: Magyarország tavaly előrelépett az EU-rangsorban

Egy főre jutó GDP: Magyarország tavaly előrelépett az EU-rangsorban

Több budapesti polgármester koronavírusos, elmarad a Fővárosi Közgyűlés

Több budapesti polgármester koronavírusos, elmarad a Fővárosi Közgyűlés

Későn ébredt a Fradi, 2-2-es döntetlen a Dinamo Kijev ellen

Későn ébredt a Fradi, 2-2-es döntetlen a Dinamo Kijev ellen