szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az önkormányzat 2013-ban megszavazta Hatvan vízügyi fejlesztési tervét, két évvel később a volt polgármester, Szabó Zsolt vette meg a tanyát, ahová elvitték a vízvezetéket.

Nemrég megírtuk, hogy százmilliókat kapott természetvédelmi fejlesztésre egy egyesület, amely az uniós támogatások felett diszponáló fejlesztési tárca államtitkárához, a volt hatvani polgármesterhez, Szabó Zsolthoz köthető. Szabó a szomszédban tanyát és szántót vett. A beruházás elkészült, ahhoz azonban civileket nem engednek közel.

A lapunkhoz eljutott dokumentumból is kiderül, hogy Szabó és a hatvani önkormányzat 2013-ban elfogadta a város következő évre szóló vízügyi fejlesztési tervét, kitérve többek között Hatvan-Kistelek ivóvízellátására. A településrészre kivezetett ivóvízvezeték végállomása a Kádár-tanya, a beruházás az Index információi szerint tízmillió forintba került.

Tulajdonosa 2015 őszén eladta az ingatlant, méghozzá a volt polgármesternek, Szabó Zsoltnak, aki akkor már fejlesztési államtitkár volt. A tanya mellett fekszik a Cukorgyári-tó, amelynek környékét a Szabóhoz köthető Öko-Plan Tájvédelmi és Környezetfejlesztési Egyesület fejlesztette az EU-s pénzből.

186 millióért tettek rendbe egy tavat, de nem mutatják meg senkinek

Százmilliókat kapott természetvédelmi fejlesztésre az EU-támogatások fölött diszponáló fejlesztési tárca államtitkárához, Szabó Zsolthoz köthető egyesület. A pénzből Szabó rokonának birtokán újítottak fel egy tavat – nem a köznek.

A lap kereste Szabót, hogy megtudja: tervezte-e a majorság megvásárlását, amikor a vízügyi fejlesztésről döntés született. Kérdéseikre egyelőre nem érkezett válasz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három évet is érhet egy ellopott KRESZ-tábla a bíróságon

Három évet is érhet egy ellopott KRESZ-tábla a bíróságon

Egy iskolát és egy óvodát is be kellett zárni Szigethalmon a járvány miatt

Egy iskolát és egy óvodát is be kellett zárni Szigethalmon a járvány miatt

Óriásit esett a magyarok gyerekvállalási kedve a járvány első hullámában

Óriásit esett a magyarok gyerekvállalási kedve a járvány első hullámában