szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A miniszter szerint az ágazat a gazdaság erősödésének egyik motorja.

Idén mintegy húsz százalékkal nőtt a mezőgazdaság teljesítménye, az ágazat a gazdaság erősödésének egyik motorja mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

A tárcavezető kiemelte, hogy ezt az eredményt nehéz körülmények között érte el a mezőgazdaság, hiszen nagyon alacsonyak az árak, idén tej- és sertéspiaci válság is volt, emellett baromfiinfluenza sújtja az országot. Ennek ellenére az ágazat képes volt többet termelni, és nyolcezerrel nőtt a foglalkoztatottság is tette hozzá.

"Látszik, hogy a mezőgazdaság erősödése egy folyamat: 2010 óta lépésről lépésre, szívós munkával sikerült felküzdenünk magunkat az unió leggyorsabban fejlődő mezőgazdaságai közé" összegzett Fazekas Sándor. A rekordok éve 2016, hiszen kukoricából, búzából, napraforgóból, repcéből és árpából is történelmi rekordokat ért el az ország hangsúlyozta. A nagy termést el is kell helyezni, ez stabilizálja az állattartást, emellett nőtt az export is sorolta a miniszter, hozzátéve: bízik abban, hogy az idei eredmények a jövő évet is megalapozzák.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!