szerző:
hvg.hu

Folytatódik a vizes világbajnoksághoz kapcsolódó közbeszerzések sorozata, most az ORFK jelentkezett be hajókért és utánfutókért.

Ugyan a 2017-es vizes vb költségei már az eredetileg tervezett 25 milliárdos összeg négyszeresénél járnak, még mindig van mire költeni a világbajnokság kapcsán. Most épp az Országos Rendőr-főkapitányság jött rá arra: a vb miatt utánfutókat és hajókat kell venniük.

A friss EU-s közbeszerzési értesítőben jelent meg a pályázati kiírás, az ORFK összesen tíz járőrhajóra írt ki közbeszerzést. Ezeknek a szállításához utánfutókra is szükségük lesz a rendőröknek, ezek is szerepelnek a pályázatban. Az indoklás szerint mindezekre azért van szükség, hogy sikeres legyen a vizes világbajnokság lebonyolítása.

A tíz hajó közül ötöt Siófokra vinnének, a másik ötnek pedig Budapesten lenne a helye. Arról, hogy mennyibe kerülne mindez, nem derült ki semmi a kiírásból, a becsült érték rovatba egyszerűen 1 forintot írtak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!