szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Felmondási hullám indult el a Hír TV-nél, csak hétfőn öten kezdeményezték munkaviszonyuk megszüntetését – állította a kormánypárti Magyar Idők. A hírt átvevő Origo az ATV-től átigazoló Kálmán Olga "pálfordulásáról" is írt, illetve azt is pedzegette, Simicska Lajos nemrégiben részegen borult-e az árokba az autójával.

Az elmúlt napokban összesen 20 dolgozó jelentette be távozását Simicska Lajos tévéjében, köztük több szerkesztő, operatőr és technikus – írta a Magyar Idők. A lap szerint mindannyian a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester által nemrégiben megvásárolt Echo TV-hez szerződnek.

A szakítás oka a tulajdonos által megkövetelt 180 fokos politikai fordulat – írta a beszámoló. Hozzátették, hogy a dolgozók számára az utolsó csepp a pohárban Kálmán Olga, "a liberális oldal emblematikus riporterének" érkezése volt, azóta "lázadás közeli" a hangulat a HírTV-nél.

A cikket idéző Origo Kálmán Olgáról hozzátette, hogy az ATV-nél "bizonyos értelemben megbukott" és "pálfordulására" jellemző, hogy "2015 előtt még oligarcházta Simicska Lajost", de azóta "jelentősen megváltozott a műsorvezető gondolkodása ebben a tekintetben".

A Magyar Idők szerint több HírTV-s is azt mondta, hogy Tarr Péter vezérigazgató-helyettes nem tudott garanciát adni nekik arra, hogy Simicska Lajos a 2018-as választás után is finanszírozni fogja a tévét.

Az Origo adalékként még azt is hozzátette, hogy Simicska Lajosról a múlt héten lehetett olvasni, amikor kiderült, a Jaguárjával árokba borult. "Arról egyelőre nem tudni, hogy amikor vezetett, részeg volt-e" – írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt a méregdrága BMW M5 CS, a gyártó eddigi legerősebb közúti modellje

Itt a méregdrága BMW M5 CS, a gyártó eddigi legerősebb közúti modellje

Guardiolához hasonlította Dárdait Matthäus

Guardiolához hasonlította Dárdait Matthäus

Magyar futballedző még nem kapott akkora lehetőséget, mint most Dárdai Pál

Magyar futballedző még nem kapott akkora lehetőséget, mint most Dárdai Pál