szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy év alatt több mint ötezer tonna nyúlhúst dolgoznak fel, de maradt még szabad kapacitás.

Kacsa és liba helyett nyulat fogyaszthatnak a különlegességre vágyó vásárlók; a szaktárca szerint a madárinfluenza okozta piaci rést érdemes lenne nyúlhússal kitölteni – írta pénteki számában a Magyar Idők

Nagy István miniszterhelyettes, az agrártárca parlamenti államtitkára a lapnak elmondta: a kormány azon dolgozik, hogy megismertesse a fogyasztókkal a nyúlhús fogyasztásának pozitív hatásait. A miniszterhelyettes szerint mivel a kacsa- és a libahús eleve különlegesség a baromfitermékek piacán, a hasonlóan különleges és árban is megegyező nyúlhússal lehetne feltölteni az üresen álló pultokat. 

Nagy István jelezte: a két nagy hazai vágóhíd tájékoztatása szerint van szabad kapacitásuk, így gond nélkül tudnának szállítani a hazai áruházláncokba is. Az üzemekben egy év alatt 5670 tonnányi nyúlhúst dolgoznak fel. 

A nyúlhús forgalma méltatlanul alacsony szinten van hazánkban, egy évben alig 20-40 dekagrammot fogyasztanak belőle a magyarok. Ebből 20 dekagrammot a termelőktől, a boltokban, piacokon megvásárolt hús tesz ki, míg a fennmaradó rész a háztáji gazdaságokból származik – olvasható a cikkben, amely szerint jelenleg a teljes termelés csupán három százaléka kerül a magyar vásárlók asztalára.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!